Opnå en ny ro i dit nervesystem

Viden om dit nervesystem hjælper dig med at bryde fortidens mønster

Ængstelse og indre uro kan være et tegn på, at dit nervesystem er overbelastet

Ny Beyndelse tilbyder KURSER OG FORLØB til dig, der kæmper med symptomer fra et overbelastet nervesystem. Målet er, at bryde en negativ spiral og genskabe evnen til at finde ro og blive tryg i egen krop.

Vejen til at få en ny begyndelse i voksenlivet, går blandt andet gennem at tilegne sig viden om det autonome nervesystem. Viden giver forståelse for, hvordan det autonome nervesystem og hjernen fungerer. Reaktioner fra det autonome nervesystem og hjernen,  hænger igen tæt sammen med dine følelser – og dermed tanker og trivsel i hverdage. Undervisningen vil støtte dig gennem større forståelse af, hvad der skal til for at genopbygge indre ressoucer og få ro i krop og sind. Der vil også være undervisning i, hvad en overlevelsesstrategi er, og hvad betydning den har for dig. Læs mere længere nede på siden her. Eller, du kan gå til siden om behandling af langvarig stess; SELVKÆRLIG LEDELSE MOD STRESS

Husk på, at dit nervesystem kan trænes

Et nervesystem i alarmberedskab er et nervesystem på overarbejde

Har du haft en belastet opvækst, hvor du grundlæggende ikke har følt dig tryg? Har du ikke haft fuld tillid til at dine omsorgspersoner passede på dig, så har dit nervesystem og din hjerne været på overarbejde. Du har måske følt du skulle være “på vagt” eller tage et større ansvar end du var aldersmæssigt moden til. Det bevirkede, at du udviklede “overlevelsesstrategier”, fordi du var nødt til at passe på dig selv.

De negative erfaringer du har haft som barn, ligger lagret i hjerne og nervesystem. Der lever de gennem de overlevelsesstrategier du ubevidst benyttede dig af som barn. De har fået deres eget liv, og gentager sig i dit voksenliv, uden du er bevidst om det. Fordi strategierne er lagret i din hjerne og nervesystem, vil du nemmere komme i det der hedder “alarmberedskab”. Du bliver måske nemt stresset, ængstelig eller har udvikler angstsymptomer. Og det er hårdt at leve på den måde og også opslidende. At have de sådan, er der ikke noget mennesker der holder til i længden. Det er en af grundene til, at jeg skabt mine forløb jeg kalder Ny Begyndelse. Du kan læse mere om mig her: EN NY BEGYNDELSE MED MARIA HOLM.

Du kan træne dit nervesystem tilbage til tryghed og balance

Det du har brug for er, dels at lære dit eget nervesystem og reaktioner at kende, og genopbygge et stabilt indre fundament. Derved vil du blive langt bedre i stand til at skabe ro i dit nervesystem og din krop, så du igen kan føle dig tryg. Når du begynder at føle dig tryg igen, vil du opleve mærkbart mere ro, overskud, balance og glæde i dit liv. Du kan lære at ændre dine overlevelsesstrategier til mestringsstrategier, og samtidig opbygge indre resiliens. Du vil opdage, at det er muligt at skabe kontakt til en indre grundlæggende ro. At træne dit nervesystem tilbage til tryghed, handler om at træne sig selv i at slappe af, da et belastet nervesystem har brug for restitution og afspænding.

Gå ikke glip af værdifuld og gratis inspiration på siden her: SÅDAN BLIVER DU MØNSTERBRYDER.

Hjernen og nervesystemet er i en konstant og naturlig kommunikation, så vi kan reagere ved pludselig fare.

Det er en fin og nødvendig funktion, men er nervesystemet udsat for ekstraordinær belastning gennem længere tid, kommer denne kommunikation og funktion ud af balance.

Nervesystemet kan ikke længere slappe af, da du har lært det konstant at scanne efter fare.

Men en sund balance kan genoprettes gennem træning af forskellige teknikker og metoder.

Husk! Vil du arbejde med dit nervesystem, kan du både deltage i GRUPPEFORLØB og NATURTERAPI og INDIVIDUEL TERAPI her, hos Ny Begyndelse ?

Bryd dit mønster

Der er ikke nogen nem vej, til at blive mønsterbryder. Men der er en vej, og den går gennem en helhedsorienteret indsats; mentalt, fysisk og spirituelt. Hos Ny Begyndelse får du redskaber til at skabe forandring, og træning i at bruge dem.

Mindfulness virker

Det er allerede bevist, at du gennem regelmæssig træning af mindfulness kan ændre din hjerne og dermed påvirke uhen-sigtsmæssige vaner og mønstre. Derfor er træning af mindfulness et vigtigt redskab, når du gerne vil være mønsterbryder.

Terapi i naturen

Ophold i naturen har en dokumenteret effekt, når vi ønsker mere ro og fornyet energi. Men hvordan gør man det? Jeg har i mange år brugt naturen som redskab, og vil vise dig, hvordan du bruger ophold i naturen til at opbygge et indre overskud.

Selvkærlig ledelse

For at bryde med langvarig stress, må du styrke din evne til selv-kærlig ledelse. Selvkærlig ledelse er et stærkt indre lederskab baseret på medfølelse – og et vigtigt trin når du skal skabe et trygt fundament i voksenlivet med balance og overskud.